Μαθαίνω να διαβάζω με το σύστημα 3S EDU

Βιογραφικό

Ο Νίκος Σιούτας Διδάκτωρ Ψυχολογίας, πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λαμίας , πτυχιούχος του  τμήματος  Δημόσιας Διοίκησης, Μάστερ στην ειδική αγωγή - ΜΔΔΕ.  Έχει εργαστεί σε όλους τους τύπους σχολείων, κι έχει διατελέσει Σχολικός Σύμβουλος στην 7η περιφέρεια Αθήνας.  Έχει διδάξει στο τμήμα Ψυχολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου.  Παράλληλα έχει δημιουργήσει και παρουσιάσει με επιτυχία στην τηλεόραση σειρές παιδικών εκπομπών με τίτλο: Παιδικά Χαμόγελα, Γονεϊκές Ιχνηλασίες, Παίξτε με τις σημαίες και γνωρίστε τον κόσμο.

 

Τα τελευταία χρόνια διετέλεσε  Διευθυντής στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης  όπου στα πλαίσια του ανοιχτού Σχολείου εφήρμοσε  βιωματικές μορφές εκπαίδευσης. Είναι εμπνευστής του Σύγχρονου Λαϊκού Πανεπιστημίου του Δήμου Νέας Σμύρνης (ΣΥ.ΛΑ.Π). Το έργο του στην εκπαίδευση τον έχει καταξιώσει στη συνείδηση των Νεοσμυρνιωτών αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας ως οραματιστή για μια διαφορετική παιδεία.

 

Είναι δημιουργός  του συστήματος μελέτης 3S (SIOUTAS STUDY SYSTEM) που αντλεί στοιχεία από τις αρχές της βιωματικής μάθησης του Αλέξανδρου Δελμούζου και του μεγάλου Γάλλου μεταρρυθμιστή Φρενέ: "όπου το κάθε παιδί αντιμετωπίζεται σα μια ξεχωριστή προσωπικότητα" και η εμπλουτισμένη διαδικασία πρόσκτησης της γνώσης βρίσκει εφαρμογή μέσα από τη θεωρία της πολλαπλής νοημοσύνης (Multiple Intelligence Theory) του H.Gardner.

Υπάρχουν άπειρα αφιερώματα για την εκπαιδευτική του δράση στον ιντερνετικό κόσμο και ειδικό αφιέρωμα της εφημερίδας τα Νέα στα πρόσωπα του Σαββάτου και των εφημερίδων Παραπολιτικά και Κέρδος. Η παγκόσμια εγκυκλοπαίδεια "who is who" τον κατατάσσει στην κατηγορία των μεγάλων Ελλήνων σύγχρονων παιδαγωγών και συνεχιστεί της βιωματικής μάθησης του Αλέξανδρου Δελμούζου.

 

Το συγγραφικό του – ερευνητικό  του έργο έχει σχέση με την εκπαίδευση και την ψυχολογία. Ενδεικτικά: Δημιουργική Σκέψη & Παραγωγή Καινοτόμων και Πρωτότυπων Ιδεών. Διδάσκεται από το  Υπουργείο Παιδείας στα Κέντρα Εκπαίδευσης ενηλίκων. Ξένοιαστες Διακοπές, σειρά 6 βιβλίων. Γλώσσα Ε’ Δημοτικού, σειρά 2 βιβλίων. Ιστορία Γ΄Δημοτικού. Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και πολιτικές Απασχόλησης κ.α

© Developed by Jetnet