Μαθαίνω να διαβάζω με το σύστημα 3S EDU

Σύστημα 3S Education

Τι είναι το σύστημα 3sedu.gr

 

To 3sedu.gr είναι ένα νέο σύστημα εκπαίδευσης που ξεκινά από την προσχολική ηλικία και ολοκληρώνεται με τη συμπλήρωση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

 

Αποτελεί μια καινοτομική πρόταση εναλλακτικής εκπαίδευσης που εφαρμόστηκε με επιτυχία σε σχολεία γενικής και ειδικής εκπαίδευσης και δοκιμαστικά σε πλήρη εφαρμογή στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης, από το διδάκτορα Ψυχολογίας – Ειδικό Παιδαγωγό, πρώην Σχολικό Σύμβουλο στην 7η περιφέρεια Αθήνας, Διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης κ. Νίκο Σιούτα.

 

Αντλεί και υιοθετεί παιδαγωγικά στοιχεία από τις αρχές της βιωματικής μάθησης του Αλέξανδρου Δελμούζου αλλά και του μεγάλου Γάλλου μεταρρυθμιστή Φρενέ:  «όπου το κάθε παιδί αντιμετωπίζεται σα μια ξεχωριστή προσωπικότητα»  κι ο εμπλουτισμένος τρόπος πρόσκτησης της γνώσης, διέρχεται διάφορα στάδια σε συνάρτηση με την εξελικτική ψυχολογία .  Βρίσκει εφαρμογή μέσα από τη θεωρία και πρακτική της πολλαπλής νοημοσύνης (Multiple Intelligence Theory) του H. Gardner.

 

Σε ποιους απευθύνεται

 

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς γενικής και ειδικής Αγωγής εντός και εκτός Ελλάδας , σε γονείς αλλά και σε εκείνους που επιθυμούν την εκμάθηση της ελληνικής ως δεύτερης ξένης γλώσσας.

 

Πώς βρίσκει εφαρμογή

 

Το σύστημα 3sedu.gr βρίσκει εφαρμογή μέσα από μια σειρά  δομών που υλοποιούνται σταδιακά αλλά  και παραγωγή  εκπαιδευτικού υλικού  που έχει σχεδιαστεί από τον  Διδάκτορα Ψυχολογίας – Ειδικό Παιδαγωγό κ. Νίκο Σιούτα.

1. Eργαστήρι Λόγου & Πρώτης Ανάγνωσης 3sedu.gr

 

2. Πρότυπο Βιωματικό Κέντρο Προσχολικής Αγωγής 3sedu.gr

(Παιδικός Σταθμός – Νηπιαγωγείο)
Θα ξεκινήσει τη λειτουργία τον Αύγουστο του 2021.

3. Open school 3sedu.gr (Learn Greek all over the world)
Έχει ξεκινήσει την πιλοτική του εφαρμογή με την ομογένεια της Αυστραλίας.
Σε πλήρη μορφή θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2021.
Τηλ. 6940664129

4. Εκπαιδευτικό Υλικό

Α. 130 εικονογραφημένες πρότυπες καρτέλες, που με έναν ξεχωριστό τρόπο εφαρμογής της αναλυτικοσυνθετικής  μεθόδου δίνουν τη δυνατότητα σε παιδιά από την ηλικία των τεσσάρων χρόνων να κατακτήσουν το μηχανισμό της ανάγνωσης και σε  χρονικό διάστημα έξι ωρών να μάθουν να διαβάζουν τουλάχιστον  πενήντα λέξεις.
Συνοδεύεται από  σειρά βοηθητικού υλικού που χρησιμοποιείται από εκπαιδευτικούς ,γονείς και μαθητές στη διαδικασία αποκωδικοποίησης του μηχανισμού της πρώτης ανάγνωσης.

Β. 130 εικονογραφημένες πρότυπες καρτέλες και διαδραστικό πενάκι, που μιλά και διαβάζει ελληνικά. Το υλικό απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς  ειδικής Αγωγής και μαθητές που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες. Συνοδεύεται από σειρά βοηθητικού υλικού που χρησιμοποιείται από εκπαιδευτικούς ,γονείς και μαθητές στη διαδικασία αποκωδικοποίησης του μηχανισμού της πρώτης ανάγνωσης.

© Developed by Jetnet