Μαθαίνω να διαβάζω με το σύστημα 3S EDU

Πρότυπο Βιωματικό Κέντρο Προσχολικής Αγωγής 3sedu.gr

Παιδικός Σταθμός – Νηπιαγωγείο

 

Στόχος μας είναι μέσα από την υιοθέτηση της βιωματικής μάθησης να δημιουργήσουμε ένα ευχάριστο περιβάλλον για τους μικρούς μας μαθητές. Ένα περιβάλλον που με γνώμονα τις ανάγκες των παιδιών θα προσφέρει ποικίλα βιωματικά ερεθίσματα, θα ενεργοποιεί το ενδιαφέρον για μάθηση, θα συμβάλλει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, θα καλλιεργεί τη δημιουργικότητα, θα διεγείρει τη φαντασία, θα αναπτύσσει την αυτονομία τους.


Θεωρούμε σκόπιμο η βιωματικότητα της μάθησης να βρίσκει εφαρμογή μέσα από την αυθόρμητη παρατήρηση και την εμπλοκή στη δράση.


Πόσο πιο εύκολα τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας θα φτάσουν στη γνώση, όταν θα σπείρουν το λαχανόκηπό τους, θα φροντίσουν τα λαχανικά τους, θα τρυγήσουν το αμπέλι τους και στο πατητήρι του σχολείου μας, θα πατήσουν τα σταφύλια τους, θα βγάλουν το μούστο και στη συνέχεια θα φτιάξουν τα μουστοκούλουρά τους.


Aκόμη πόσο πιο άμεση και βιωματική γίνεται η διδασκαλία, ‘όταν στο σπιτάκι του μανάβη , του τσαγκάρη και άλλων επαγγελμάτων θα εμπλακούν στη διαδικασία, θα υποδυθούν ρόλους;


Στο πλαίσιο αυτό σε ένα φυσικό περιβάλλον που ήδη έχουμε επιλέξει, διαμορφώνονται οι χώροι - αίθουσες - σπιτάκια, όπου θα βρίσκει εφαρμογή το βιωματικό σύστημα εκπαίδευσης 3s (Sioutas Study System)


Η λειτουργία του βιωματικού κέντρου προσχολικής ηλικίας (παιδικός σταθμός – νηπιαγωγείο) θα ξεκινήσει τον Αύγουστο του 2021.

 

Πρώτη παρουσίαση & Προεγγραφές από τον Απρίλιο του 2021.

 

© Developed by Jetnet